Фактори, які впливають на вартість квартири

16 лютого 2017 • 11:48

Вартість квартири залежить від багатьох факторів, варто розглянути основні з них.

Кожен власник при продажі квартири хоче отримати якнайбільшу вигоду. Тому, дуже важливо чітко знати про всі чинники, які неодмінно впливатимуть на ціну квартири, а також про ті, які абсолютно не вплинуть на ціну.

Першим чинником варто вважати площу квартири. Кількість квадратних метрів напряму впливають на ціну даної житлової площі. Часто бувають випадки, що площа двокімнатної квартири в новобудові може дорівнювати площі 4-х кімнатної квартири, яка була побудована 20 років тому. Внаслідок чого, обидва варіанти будуть рівноцінними.

Не менш важливим є і планування квартири. Так, квартира з маленькою кухнею буде значно дешевшою за простору квартиру з кухнею на якій можна розмістити побутову техніку разом з великим обіднім столом.

Місце розташування вашої квартири також має значний вплив на вартість квартири. У разі розташування помешкання поблизу фабрики або великого заводу ціна буде значно нижча. Також на ціну впливає віддаленість від центру міста та існуюча інфраструктура. Не останню роль відіграє транспортна розв’язка.

А ось поверх зараз відіграє значно менше значення ніж кілька років тому. Однак, якщо квартира розташована на першому поверсі, то вона буде дещо дешевшою ніж на шостому. Загалом, людям не дуже подобаються квартири на перших та останніх поверхах.

Крім перелічених факторів на ціну Вашого житла можуть вплинути і сторонні люди. У випадку якщо сусіди люблять зловживати спиртними напоями, влаштовувати гучні гуляння чи створювати інші незручності, Вам доведеться дещо зменшити ціну за Ваше житло.

Наявність ліфта має також велике значення, особливо якщо йде мова про останні поверхи. Так, квартира без ліфту на п’ятому поверсі буде коштувати дешевше ніж аналогічна квартира у багатоповерхівці з ліфтом. Великою перевагою є наявність безперебійного електроживлення ліфтів, адже вони будуть працювати навіть у разі відключення електроенергії.

Позитивним фактором є наявність парковки в безпосередній близькості від будинку. Наявність шкіл та дитячих садків також дуже важлива, особливо для молодих сімей.

Разом із факторами які впливають на ціну квартири буде доречно розглянути фактори, які абсолютно не впливають на ціну Вашої нерухомості. Про ці фактори обов’язково потрібно пам’ятати, адже на зовсім непотрібні речі ви можете витратити свій дорогоцінний час та гроші.

Варто пам’ятати, що робити ремонт перед продажем не варто. На сьогоднішній день можна використати велику кількість будівельних матеріалів для того, щоб створити власний неповторний дизайн. Загалом покупцеві краще купити квартиру трішки дешевше без ремонту, ніж купувати відремонтовану квартиру, дизайн якої він збирається змінювати.

Варто звернути особливу увагу на те, щоб сантехніка та електропроводка були в ідеальному стані.

Встановлювати сигналізацію або камери спостереження не варто, адже далеко не у кожного покупця може бути потреба в цьому, крім того це понесе додаткові витрати.

Стан, в якому знаходиться ваш під’їзд має також певний вплив на покупця, однак не дуже суттєвий. У випадку якщо ваш під’їзд нічим не відрізняється від решти, особливо в гіршу сторону, то проблем це не створить.

Поділитись:
Залишити заявку