7 порад як стати успішним ріелтором

16 лютого 2017 • 11:45

Стати успішним ріелтором - це мета будь-якого початківця, того хто робить лише перші кроки на ринку нерухомості.

Згідно з даними, які надала Національна Асамблея Ріелторів в США, в світі працюють більше двох мільйонів ріелторів, однак наявність ліцензії або хороше знання законів, це ще далеко не гарантія успіху. 

Згідно з цими ж дослідженнями від 40 до 80% всіх ріелторів не розкрили свій максимальний потенціал на ринку нерухомості. Крім того, фахівці відзначають і той факт, що у випадку великої кількості невдач, близько 90% усіх ріелторів йдуть з ринку нерухомості через три роки.

Що б не стати черговим представником цієї сумної статистики Національної Асоціації Ріелторів слід дотримуватися наступних семи порад:

  1. Насамперед, у Вас має бути усвідомлення того,  що ви в першу чергу самі є бізнесом. На перший погляд робота агента з нерухомості має риси роботи звичайного брокера, проте хороші ріелтори є незалежними фахівцями з продажу, які отримують свою комісійну винагороду. Кожен ріелтор являє собою малий бізнес, що передбачає дотримання практики ведення малого бізнесу.
  2. Потрібно планувати, планувати і ще раз планувати. Якщо у вас відсутній власний план, то це може означати лише одне - ви не є частиною іншого плану - як правило, плану успішних агентств з нерухомості або інших ріелторів. Згідно з дослідженнями, люди планують похід в супермаркет чи свій власний відпочинок, приділяючи  цьому набагато більшу цінність, ніж плануванню особистого і професійного життя в цілому, а це вкрай неправильний підхід до своєї діяльності.
  3. Потрібно переглянути, або у випадку необхідності, створити власний маркетинговий план. Після того як ви стаєте ріелтором, то вся відповідальність за ваші витрати лежить виключно на вас. А це означає, що вам необхідно скласти власний матеріальний план, який буде включати в себе план продажів, доходів і приблизну кількість ваших клієнтів. Весь той час, який ви затратили на складання плану, ви витратите не дарма. Не варто також забувати, що будь-який бізнес-план має прив'язку до конкретних дат.
  4. Вам необхідно позначити власні цілі з продажу. Використовуючи власний намічений план вам необхідно позначити першочергові цілі, які ви реально можете досягти. Для початківців ріелторів час досягнення першої мети, укладення першої угоди з продажу нерухомості цілком може розтягнутися і на кілька місяців і це цілком природно.
  5. Вам необхідно створити власний фінансовий бюджет. Бюджетування є критично важливим моментом для діяльності ріелтора, адже завтра все може стати з ніг на голову або навпаки, і це природно, адже сьогодні продажі є, а завтра їх може не бути. Виходячи з цього, Вам необхідно мати фіксований бюджет і розумно розподіляти витрату коштів протягом деякого часу після того як ви їх заробите. Бюджет буде таким собі планом стабільних чи нестабільних доходів і витрат, в які будуть включатися різні додаткові або можливі витрати, наприклад, на освіту або форс-мажорні ситуації.
  6. Правильно розставляйте пріорітети. Побудувати власний бізнес заняття далеко не з легких, проте воно коштує цих зусиль. Потрібно встановити повний контроль над собою, особливо в частині дотримання тайм-менеджменту, а також отримання нових знань. Робота ріелтором або управління власним бізнесом це цілодобовий марафон, втім як і будь-який інший бізнес.
  7. Дуже рекомендуємо знайти наставника або просто людину, яка вже попрацювала на ринку нерухомості, аби перейняти у нього необхідні для старту Вашої діяльності знання. Дуже важливо мати людину, яка підкаже або допоможе Вам у важкій ситуації. А за наявності додаткових ресурсів, можна найняти фахівця, який навчить Вас техніці продажу.

Якщо людина вже встигла себе реалізувати в ролі успішного продавця, то це ще далеко не гарантія того, що вона може домогтися подібного успіху і на ринку нерухомості. Однак, використовуючи ці сім порад Ви зможете уникнути основних помилок, які здійснюють багато початківців.

Поділитись:
Залишити заявку