Джерела пасивного доходу - 2019

21 жовтня 2019 • 16:21

Якщо ви цікавитеся пасивними джерелами доходу, в 2019 році в Україні є кілька інвестиційних інструментів.

Для цього підійдуть різні галузі: нерухомість, депозити, бізнес і цінні папери.

Існує багато джерел пасивного доходу.

Але якщо запитати українців, більшість назве три інструменти інвестування: житлова нерухомість, банківські вклади та державні облігації від Фрідом Фінанс Україна.

 

Банківський депозит

Існує багато джерел пасивного доходу. Але якщо запитати українців, більшість назве три інструменти інвестування: житлова нерухомість, банківські вклади та державні облігації від Фрідом Фінанс Україна.

Плюси: простота оформлення, мінімальна сума інвестицій, зрозумілість фінансового інструменту, великий вибір банків.

Банки пропонують дві депозитні програми: зберігання вкладів з нарахуванням відсотків щомісяця або по завершенні дії договору. В останньому випадку прибуток і, відповідно, ризики вищі. Але знімаючи гроші достроково (наприклад, якщо виникла непередбачена ситуація), клієнт не отримує відсотки.

Депозити захищені ФГВФО (Фондом гарантування вкладів фізособам). Якщо фінансова установа визнано банкрутом, фонд повертає держателю вкладу його гроші, але не більше 200 тис. Грн.

Кому підійде: тим, хто не женеться за прибутком, а хоче зберегти заощадження; рекомендований розмір вкладу - до 200 тис. грн на один рахунок в одному банку, який є учасником ФГВФО.

 

Житлова нерухомість

Плюси: дохід протягом багатьох років, висока ліквідність, постійне зростання в ціні, можливість заробити + 30-50% від інвестицій.

Люди будуть завжди відчувати потребу в житлі. Тому квартира - вигідний джерело прибутку, що не втрачає актуальності. Здаючи об'єкт в оренду, можна забезпечувати себе фінансами впродовж багатьох років. А купивши апартаменти на стадії будівництва і перепродуючи після введення будинку в експлуатацію, - заробити до 50% від початкової суми.

Головна складність інвестування в нерухомість - вибір правильного об'єкта. Високоліквідними вважаються 1-2-кімнатні квартири у великих містах або на курортах в центральних районах. Але для такої інвестиції потрібно не менше кількох сотень тисяч гривень.

Кому підійде: тим, у кого є велика сума для покупки квартири і хто готовий чекати окупність вкладень протягом 5-10 років (при здачі в оренду). Або готовий взяти на себе ризики при інвестуванні в новобуд.

 

Державні цінні папери

Плюси: безпека вкладу, звільнення від сплати ПДФО, відсотки вищі, ніж за депозитом.

Облігації внутрішньої державної позики в 2019 році називають найбільш надійною і прибутковою альтернативою банківським вкладом. Безпека ОВДП гарантує Мінфін, який також звільнив власників держоблігацій від прибуткового податку.

Процентні ставки на ОВДП часто вище, ніж по депозитах у відомих українських банках. Наприклад, компанія Freedom Finance Україна пропонує прибуток з цінних паперів в розмірі 15,7% річних для інвестицій в національній валюті. Відсоткова ставка фіксується на декілька років.

Кому підійде: тим, хто хоче отримувати стабільний дохід (вищий, ніж за депозитом) протягом багатьох років і не готовий віддавати майже 20% свого прибутку на податки.

 

 

Поділитись:
Залишити заявку