3 критерії, яким повинен відповідати вдалий об'єкт інвестицій в сегменті житла бізнес-класу.

28 жовтня 2019 • 11:22
інвестиції в нерухомість

1. Розташування об'єкта

Місцезнаходження будинку максимально відображається на престижності об'єкта.
У Києві, як, втім, і в інших містах, найпрестижнішими вважаються центральні райони: Печерський і Шевченківський. Престижність району забезпечує не тільки легку транспортну доступність до бізнес-центрів, банків, модних магазинів, пам'яток, а й певне оточення.
Наприклад, 90% новобудов Печерського району — це ЖК високого класу, жителями яких є заможні люди з високим соціальним статусом.

 

2. Архітектура і дизайн

Інвестиційно-привабливий житловий будинок — це будинок, в проектування якого вкладена яскрава ідея, втілена в досконалу форму. Сучасна успішна людина не прагне до життя «як у всіх» — їй потрібні оригінальні рішення. Тому для успішної інвестиційної покупки варто звернути увагу на ЖК з креативної архітектурною та дизайн-концепцією.

«Архітектурні тренди найближчих 3-5 років — це повне скління, використання природних матеріалів та при цьому — сучасних форм, строгість і футуристичність. Сьогодні в Києві є кілька цікавих об'єктів на ранніх стадіях будівництва, у яких будуть в повній мірі втілені ці тенденції», — зазначає керівник відділу дизайну компанії DIM Group Євгенія Балабан.

 

3. Інфраструктура і функціональність

Купуючи квартиру, людина насправді не тільки отримує житло, а в певному сенсі «купує» і всю навколишню інфраструктуру, якою доведеться користуватися. Тому розвинені райони з достатньою кількістю престижних навчальних закладів — від дошкільних до вищих, зручними транспортними розв'язками, доглянутими зеленими зонами завжди будуть служити важливим базисом для формування ціни нерухомості. Важлива і інфраструктура самого житлового комплексу. Перші поверхи ЖК бізнес-класу найчастіше багатофункціональні — тут розміщуються ресторани, магазини, офіси. Але зазвичай цього недостатньо: в найбільш привабливих об'єктах обов'язкова наявність висококласного консьєрж-сервісу, щоб жителі могли дійсно економити свій час. Велика увага приділяється сучасним технологіям, які забезпечують зручність користування публічними просторами ЖК: наприклад, в будинку використовують тільки швидкісні ліфти. І, звичайно, особливий акцент повинен бути зроблений на питаннях конфіденційності і безпеки. Такий комплексний підхід забезпечує тривале зростання цін на квартири: як в період будівельного циклу, так і в перші 5 років після заселення — на 4-10% щорічно, коли переваги користування всією інфраструктурою стають очевидні.

 

Коментар директора з маркетингу DIM Group Бронислава Чумака:

«Ми оцінили всі фактори, які важливі для інвесторів житлової нерухомості бізнес-класу, і реалізували їх в нашому проекті А136 Highlight House. Такий комплексний підхід дозволяє нам прогнозувати високий інвестиційний потенціал ЖК. Наприклад, вартість квартири в А136 площею 79 кв. м становить 159 100$, або 2012$ за кв. м. З урахуванням діючої спеціальної пропозиції від забудовника вкладення інвестора при купівлі квартири складуть 130 455$. З огляду на розташування в Печерському районі, нестандартну архітектурну концепцію — 33 поверхи з панорамними вікнами і скляними терасами, високу функціональність — квартири з індивідуальним плануванням, наявність власної інфраструктури і інноваційних сервісів для мешканців — до моменту здачі будинку ціна за 1 кв. м такого житла очікувано перевищить позначку в 2616$, або 206 700$ за зазначену квартиру. З огляду на терміни введення в експлуатацію для А 136, можна спрогнозувати прибутковість для інвесторів на рівні 18,7% річних. І це навіть без урахування щорічного зростання цін на нерухомість, а тільки спираючись на дані будівельного циклу».

По мотивам - Джерело

Поділитись:
Залишити заявку