Скільки в Україні ріелторів? Інфографіка по громадським організаціям

29 октября 2019 • 15:16

Точне число агентів, брокерів, експертів та інших фахівців з продажу, купівлі та оренди нерухомості, що працюють в Україні, зараз назвати не можна. Немає єдиного реєстру; громадської організації, що об’єднує всіх; або, наприклад, загальної MLS. Орієнтовні числа варіюються від 20-30 тисяч до 70-80 тисяч фахівців.

А ось ріелторів в громадських об’єднаннях порахувати можна. ReaZon планує відстежувати зміни і щорічно до 9 жовтня оновлювати дану інфографіку.

Щоб побачити точну кількість, підведіть курсор до кінцевих точок ліній.

Кількість ріелторів у громадських об'єднаннях в Україні

 

x
АФНУ
СФНУ
NAR (в Україні)
     2018     
     1,236     
     635     
16
     2019     
     1,731     
  987  
33

 

Примітки:

  1. Під «ріелторами» в даному випадку ми розуміємо фахівців з нерухомості, які є членами профільних громадських організацій.

    Нагадуємо:

    REALTOR® (REALTORS®) — це зареєстрований колективний товарний знак, користуються ним члени NAR (Національна асоціація ріелторів США). Фахівці з інших країн можуть увійти в NAR в якості міжнародного REALTOR® (International REALTOR®).

    В Україні право використовувати запатентований NAR ім’я і логотип Realtor® в своїх документах, візитках, бланках, за договором від 18 жовтня 2002 року надано членам АФНУ. Використання в інших країнах регламентується місцевими законами і правилами NAR.

    Слово «ріелтор» — загальновживане в Україні та включено до чинного класифікатора професій. Разом з тим, при роботі над проектом профільного закону було вирішено відмовитися від використання цього слова в назві (замість нього використовується словосполучення «брокерська діяльність»).
     
  2. Одні і ті самі люди можуть бути одночасно в кількох організаціях, тому просто підсумовувати кількість членів різних об’єднань для отримання загального числа ріелторів буде невірно.
     
  3. Дані за 2018 рік орієнтовні, тому що тоді ще не було цього проекту. Для АФНУ і NAR наведені числа за станом на березень 2018 року. Для СФНУ — на 10.10.2018.
     
  4. Кольори розподілені випадковим чином.
     
  5. Для створення інфографіки використовувалися дані з відкритих реєстрів АФНУ, СФНУ і NAR.

    Для уточнення представлених даних, а також для додавання відомостей по інших громадських організаціях просимо надсилати інформацію про актуальну кількість членів на chief@krutikoff.com.ua
Поделиться:
Оставить заявку