Коли запрацює оцінка нерухомості «по-новому». Відомі конкретні дати

14 января 2020 • 14:44

В документах і заявах, що супроводжували ухвалення закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості та прозорості реалізації майна», часто фігурує дата «1 січня 2020 року». Але треба зауважити, що найцікавіші положення реалізують тільки з 31 січня, а деякі запрацюють з 1 липня.

Зокрема, Фонду державного майна України доручено:

 

  • з 31 січня 2020 року відключити всі авторизовані електронні майданчики від Єдиної бази даних звітів про оцінку та забезпечити функціонування Єдиної бази з прямим, безперешкодним та безоплатним внесенням суб’єктами оціночної діяльності (оцінювачами) до Єдиної бази даних звітів про оцінку та інформації з них про вартість об’єктів нерухомого майна, а також безперешкодну та безоплатну перевірку нотаріусами факту реєстрації звітів про вартість об’єктів нерухомого майна в Єдиній базі даних;
     
  • з 1 липня 2020 року забезпечити функціонування у складі Єдиної бази даних звітів про оцінку модуля електронного визначення оціночної та/або ринкової вартості, сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості.

 

Тобто «майданчики» відключать тільки 31 січня, а модуль для самостійної оцінки має запрацювати з 1 липня.

До 1 лютого 2020 року включно для цілей застосування п. 172.3 ПКУ внесення, реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них, а також перевірку реєстрації звітів про оцінку в Єдиній базі даних звітів про оцінку здійснюють прямо, безперешкодно та безоплатно суб’єкти оціночної діяльності (оцінювачі) та нотаріуси.

Джерело

Поделиться:
Оставить заявку