Ноу-хау китайських рієлторів, або Як вчепитися в клієнта

24 апреля 2020 • 20:37

Підприємливість, винахідливість, креативність мислення — запорука успіху рієлторів в усьому світі.

Однак за китайськими товаришами по цій частині, схоже, навряд чи наздогнати. Рієлтори Піднебесної в боротьбі за клієнта готові пускатися у всі тяжкі, виявляючи чудеса хитромудрості та вигадливості

Особливо яскраво фантазія китайських рієлторів розігралася в період кризи, коли попит на квадратні метри серйозно впав. У бій пішли такі технології по обробці клієнтів, які агентам інших країн і не снилися.

Так, пекінська компанія Jin Tai Cheng пропонувала кожному чоловікові, який купив віллу в елітному поселенні Ecological Bay, безкоштовне побачення зі своїми менеджерами з продажу жіночої статі, а в разі їх весілля — подарунок в розмірі 60 000 юанів ($ 9 000). Оскільки в Китаї проводиться політика «одна сім'я - одна дитина», багато сімей воліють заводити хлопчиків, які згодом стануть спадкоємцями. Тому для китайських чоловіків питання підбору подружжя є більш проблематичним, ніж в інших країнах, і ідея Jin Tai Cheng була не позбавлена ​​підстав.

Правда, конкуренти вважали, що Jin Tai Cheng використовувало підставних менеджерів, уклавши договір зі шлюбним агентством і працюючи на умовах комісії. Дівчата отримували шанс знайти багатого чоловіка, а чоловікам не треба було «втрачати обличчя», звертаючись безпосередньо в шлюбне агентство.

А девелоперська компанія з Шанхая обіцяла покупцеві шикарної вілли вартістю 10 мільйонів доларів подарувати ... літак - винищувач часів Другої світової війни.

Рекламний аншлаг так і говорив: «Покупцеві вілли — літак в подарунок!» Про те, що він не має двигуна і знаходиться на вічному приколі у дворі вілли, потенційні покупці дізнавалися в останню чергу.

Ще один чудовий спосіб по заманювання клієнтів китайські рієлтори запозичили у підприємливого психолога. Той, вирішивши шукати роботу прямо на вулицях міста Шеньчжень, найняв сексуальну дівчину, яка в нижній білизні кілька годин поспіль тримала табличку з текстом «Національне надбання, фахівець з ментальним розладом, зарплата $ 100.000 в рік, шукаю роботу». Сам психолог сидів мовчки поруч, періодично засинаючи та зрідка відповідаючи на питання перехожих. Зібралася юрба підтвердила ефективність методики.

Так ось, одне з місцевих агентств нерухомості тут же оприбуткувало одне ноу-хау.

Дві дівчини в холодну погоду вийшли в коротеньких спідницях і почали роздавати останні пропозиції по оренді і продажу нерухомості перехожим. Жалісливі громадяни швидко розхапали рекламні листівки, щоб, значить, бідні дівчата не мерзли. Кажуть, в той день продажу агентства зросли на 80%.

Або ось зовсім недавній приклад. Справа була на 55-й ярмарку нерухомості в спортивно-виставковому центрі міста Наньтун. Щоб підвищити продажі будинків у цьому регіоні, одне з агентств найняло привабливих дівчат-моделей, на оголених спинах яких написані схематичні плани інтер'єрів пропонованих приміщень.

Воістину, хочеш жити - вмій крутитися!

Поделиться:
Оставить заявку